Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 12:56

Фифа: Чланови шест репрезентација у Нишу имају здравствене проблеме

Бројни играчи и чланови делегација из шест тимова који учествују на Европском првенству у кошарци за јуниоре у Нишу, имају симптоме вирусне инфекције, наводи се у саопштењу Фиба. КСС, Фиба и локални организатори наставиће да прате ситуацију, уз разматрање потенцијалног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлагања мечева.
Тачан узрок болести и дијагноза још нису утврђени, а у сапштењу светске куће кошарке наводи се да су највише погођени тимови Финске, Грчке, Литваније, Словеније, Шпаније и Турске.

Сви погођени су под сталним надзором тимских лекара и локалних здравствених власти, а један спортиста је на лечењу у УКЦ Ниш због тровања храном што може бити узрок и у другим случајевима који имају блаже симптоме.
Аналитичар НБА драфта на ЕСПН-у Џонатан Џивони написао је на Твитеру да су играчи из више тимова изјавили за ЕСПН да су се пробудили са температуром, болом у абдомену и дијарејом и да су сви погођени тимови одсели у истом хотелу у Нишу.
Из Универзитетског клиничког центра Ниш рекли су да се један играч јавио због тровања храном, а да су остали играчи са истим проблемима били под надзором лекара репрезентација.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.