Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 12:30

Селектор Пешић излази пред новинаре – ко ће представљати Србију на Мундобаскету

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић ће у 16 часова у Краун плази обелоданити списак кандидата за наступ на предстојећем Мундобаскету. Медији претходних дана пишу да се велики број репрезентативаца неће ставити на располагање Пешићу, међу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << којима је и тренутно најбољи кошаркаш на свету - Никола Јокић.
Селекторски посао никада није био лак, али чини се и да Пешићу никада није било теже да састави екипу за наступ на Светском првенству, иако је до пре неколико дана изгледало да је селектор "орлова" на слатким мукама кога да поведе у Азију.
Ипак, у претходних неколико дана медији у Србији спекулишу ко је све отказао наступ на Мундобаскету, који крајем августа почиње у три азијске земље.
Поједини медији објавили су да у саставу сигурно неће бити у овом тренутку најбољег кошаркаша планете Николе Јокића, али ни Васе Мицића, Николе Калинића, Огњена Јарамаза и Стефана Јовића.
Од раније је познато да ће шампионат пропустити капитен Владимир Лучић и један од најискуснијих "орлова" Немања Бјелица, док је са Милошем Теодосићем сарадња прекинута још пред прошлогодишње Европско првенство.
Нови капитен репрезентације је Богдан Богдановић, који ће присуствовати конференцији за медије, заједно са председником Кошаркашког савеза Србије Предрагом Даниловићем.
Нагађања је много, а селектор ће у Краун плази у 16 часова одговарати на новинарска питања - целокупну кошаркашку јавност занима са којим снагама ће "орлови" напасти медаљу на Мундобаскету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.