Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 13:15

Српска пливачка штафета десета на свету, финале измакло за три десетинке

Мушка пливачка штафета Србије на 4 x 100 слободно освојила је десето место на Светском првенству у Фукуоки. Пасман наших пливача у финалну трку измакао је за само три десетинке секунде.
Српски пливачи Велимир Стјепановић, Андреј Барна, Никола Аћин >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Урош Николић трку су завршили на 3:14,36, а пласман у финале им је измакао за 32 стотинке.

Као последњи тим у одлучујућу трку је ушао Израел са временом 3:14,03.
Стјепановић је своју деоницу отпливао за одличних 48,78, сјајни Барна је ишао 47,68, Никола Аћин 49,01 и Урош Николић као последњи 48,91.
На прошлом планетарном првенству у Будимпешти прошле године, екипа у истом саставу се домогла финала. Тада су пливали 3:14,26 у квалилификацијама, да би у финалу ишли 3:13,81.
Три првопласиране штафете на првенству обезбедиће учешће на Олимпијским играма у Паризу највећој смотри светског спорта, а наши пливачи ће за то имати нову прилику почетком наредне године на наредном шампионату у Дохи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.