Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 11:54

Ватерполисти Црне Горе елиминисали Хрвате

Ватерполисти Црне Горе надиграли су селекцију Хрватске са 13:12 (2:3, 3:0, 5:4, 4:4) и у осмини финала Светског првенства елиминисали актуелног првака Европе. Црна Гора ће у четвртфиналу играти против Грчке, а са овом победом су обезбедили пласман на Светско првенство у Дохи. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Изабраници Владимира Гојковића нису најбоље ушли у меч осмине финала, па су Хрвати повели на старту.

Ипак ватерполисти Црне Горе успевају да се врате у меч и начине резултатски преокрет, па је уследило неколико резултатских обрта после чега се ушло у врло неизвесну завршницу.
У самом финишу, на минут до краја меча при нерешеном резултату, ватерполиста Црне Горе Душан Матковић постиже гол одлуке и свом тиму доноси пласман у четвртфинале.
Црну Гору су до тријумфа предводили Ђуро Радовић и Душан Матковић са по четири гола. Алекса Укропина је додао два, а Канстанин Аверка, Владан Спаић, Василије Радовић по један гол.
Код Хрватске Јерко Маринић Крагић је био најефикаснији са четири гола, Звонимир Бутић и Контстанин Харков су ималипо три, док су Анте Вукићевић и Франко Лазић стали на по једном поготку.
Црна Гора ће у наредној рунди играти против Грчке, а место међу осам најбољих тимова обезбедиле су САД надигравши Канаду са 13:10 и Француска која је била боља од Ауатралије са 11:8, две селекције које ће се борити међусобно за полуфинале.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.