Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 21:39

У Енглеској на полувремену фудбалске утакмице на терен довезли погребно возило

Предсезонска пријатељска фудбалска утакмица између Гејтсхеда и локалног ривала Данстона прекинута је у петак увече на полувремену јер је на терен довезен погребни аутомобил, што је запрепастило и играче и навијаче на стадиону УТС.
Група мушкараца >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са фантомкама на лицу ушла је са погребним возилом на фудбалски терен у граду Гејтсхеду на североистоку Енглеске и оставила га на центру игралишта, преноси Скај њуз.
Потом су двојица маскираних мушкараца изашла из погребног возила, ушла у други аутомобил марке Субару, који је такође довезен на фудбалски терен и одвезла се са стадиона пробивши ограду, а возило за превоз покојника је остало на центру стадиона.
Како јавља британски портал настала је пометња због чега је донета одлука да се навијачи евакуишу са стадиона, а утакмица прекине при резултату 1:1.
"Велика је срећа да невини људи нису страдали. Очигледно је да су изгредници без потешкоћа ушли на терен кроз врата стадиона за улаз службених возила", потврдио је један од очевидаца.
Локална полиција је саопштила да је покренута истрага о овом инциденту. Предсезонска пријатељска фудбалска утакмица између Гејтсхеда и локалног ривала Данстона прекинута је у петак увече након што су маскирани мушкарци улетели на терен погребним возилом на полувремену меча на стадиону УТС.
"Због инцидента на терену који се догодио убрзо после полувремена, судија је прекинуо вечерашњу утакмицу“, објавио је на Твитеру фудбалски клуб Гејтсхедад који игра у петом рангу енглеског фудбала. Фудбалски клуб Данстон је такође твитовао да је меч прекинут „због инцидента на полувремену“.
"Клуб наглашава да једна особа чије је име наведено на подељеним лецима током инвазије на терен, није имала никакву везу са ФК Данстон, у било ком званичном својству, више од 2 године. Други појединац нема никакве везе са нашим клубом. Истичемо, ми смо породични клуб и извињавамо се за било какву невољу коју су осетили наши навијачи и публика, посебно млађи навијачи", наводи се у саопштењу клуба.
Како се додаје, клуб се неће даље оглашавати пошто је истрага у току.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.