Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 19:07

Ди-Си јунајтед отпустио тренера због дискриминаторног симбола

Амерички фудбалски клуб Ди-Си јунајтед отпустио је кондиционог тренера Рида Витнија након што је шаком показао на фотографији гест који у клубу у клубу сматрају дискриминаторним.
Клуб из најјаче америчке фудбалске, такође, да су у петак увече >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << двојица фудбалера, Такси Фантас и Најџел Роберта, суспендовани док управа не истражи могуће кршење политике клуба, пренео је Асошиејтед Прес.
Засад нема индикација да истрага има везе са оптуштањем Витнија. Ди-Си је објавио саошптење, али није поменуо Витнијево име, међутим, истакнуто је да је одлука о отказу ступила одмах на снагу.
"Код нас нема места расизму, хомофобији, мизогинији или дискриминацији било које врсте у овом спорту и свету и Ди-Си јунајтед не толерише било какве чинове ове врсте", наводи се у саопштењу.
Обрисана фотографија показала је како особље позира у парку испред конгресног здања у центру Вашингтона, а један човек показује "ОК" симбол, који се некад користи као расистички симбол.
Би-Би-Си додаје да није јасно како је "ОК" сигнал постао повезан са идеологијом "беле надмоћи", али да је "очигледно" све почело као онлајн шала, или тактика "троловања", пре него што су симбол усвојили симпатизери крајње деснице.
Одвојено од тог инцидента, Ди-Си јунајтед је обавестио навијаче да су двојица играча можда прекршила клупску политику и они су засад склоњени из тима. Главни тренер Ди-Си јунајтеда је Енглез Вејн Руни.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.