Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 13:25

Миротић одустао од Партизана: Претње и увреде су ме повредиле

Некадашњи шпански репрезентативац Никола Миротић дефинитивно је одустао од преласка у Партизан.
Миротић се огласио на Инстаграму и објаснио је ситуацију у вези са његовим трансфером након раскида уговора са Барселоном.
Миротићево саопштење >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << преносимо у целини. 
"Поштовани, цели свој живот сам посветио потрази за истином и праведним односом према свима и свему. То је трновит пут који захтева посвећеност и преданост, баш као што сам велики део свог живота дао кошарци покушавајући да будем добар у њој и увек играјући као део тима.
Заиста, кошарка је постала део мог живота, али као игра, као жеља да стално напредујем и превазилазим себе. Тако једно утиче на друго, развој кошарке као игре и развој и раст моје личности.
Ја желим тај пут да наставим. Желим да играм кошарку и радујем се својој игри. Такође желим да моја породица дели ту радост.
Међутим, већ недељама излазе најразличитије информације о мени и наставку моје каријере. Мимо моје воље и жеље, и без мога знања, а свакако далеко од истине, објављују се насумично писани текстови. Неки од њих су били машта и произвољни закључци појединаца и медија и све је то изазвало велику пажњу, коју моја породица и ја нисмо желели.
Kако су у јавност доспеле извесне информације о даљем наставку моје каријере у KK Партизану, почеле су претње и увреде које су ме веома изненадиле и повредиле, јер не желим да будем особа која ће делити људе по било ком основу, а камоли по бојама клуба.
Одлучио сам да не будем део такве атмосфере и да не желим ни себе, ни своју породицу, да излажем даљим непријатностима.
Истине ради, морам напоменути да ни једна претња није дошла из табора KK Црвена звезда и да са њима увек имам добру комуникацију и пуну поштовања. Такође, желим да истакнем да моја жеља да играм за тим у Србији није била условљена нити финансијским понудама, нити бојама било кога клуба, јер сам желио да играм у земљи коју волим, али ствари једноставно нису ишле у том правцу.
Захваљујем се KK Партизан на указаном поверењу и жељи да будем део њиховог тима, али сам ипак донео одлуку да је за моју породицу и мене најбоље да каријеру наставим у неком од европских тимова изван Србије", саопштио је Миротић на Инстаграму.
Најереалније опције за Миротићев потпис су Панатинаикос, Олимпија Милано и Монако, будући да су поменуте екипе велики кандидати за фајнал-фор Евролиге наредне сезоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.