Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 21:30

Међедовић елиминисао Ханфмана и пласирао се у полуфинале турнира у Гштаду

Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у полуфинале турнира у Гштаду, пошто је победио Немца Јаника Ханфмана резултатом 2:0 (6:3, 6:3). Међедовић, који је тренутно 183. играч на светској листи, успео је да за један сат и 22 минута надигра далеко боље пласираног Ханфмана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је 46. играч.
Оба тенисера су сигурно ушла у меч а током првог сета Међедовић је имао две брејк лопте у трећем гему које није искористио.

У шестом гему је изборио нове две брејк шансе и није дозволио да их пропусти, па долази до брејка и вођства у гемовима са 4:2. Немац се није предавао и одреаговао је рибрејком, који му није много помогао пошто је изгубио и свој наредни сервис гем после велике борбе. Међедовић је потом сигурно сервирао за 1:0.
На почетку другог сета Међедовић је рано дошао до брејка у првом гему и то поновио у деветом за победу у мечу.
У полуфиналу турнира у Гштаду српског тенисера очекује дуел са Аргентинцем Педром Качином.
Пласман у полуфинале је раније данас обезбедио и Миомир Кецмановић који је елиминисао Белгијанца Зизуа Бергса резултатом 2:1, по сетовима, 6:4, 3:6, 7:5.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.