Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 16:45

Терзић: Морамо да будемо Бајерн у Србији

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је на промоцији нове травнате подлоге на стадиону "Рајко Митић" да клуб први пут има терен какав заслужује учесник Лиге шампиона, али и да најквалитетнији фудбалери у домаћем фудбалу морају бити део Звезде. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Терзић је представио терен је у присуству новинара, а истакао је да се радује "дебију", као и пријатељском мечу против Фјорентине.

"Много ме радује израда терена. Први пут имамо терен какав заслужује учесник Лиге шампиона. Биће проток лопте другачији, то је било неопходно. Сутра је деби новог терена, против ТСЦ-а, а не памтим овакво интересовање за пријатељски меч против Фјорентине који је на програму у среду, 26. јула. Биће то прави спектакл", поручио је Терзић. 
Говорећи о актуелним темама у прелазном року, Терзић је рекао да је Милош Дегенек "практично пред вратима" и да га очекује за три дана.
"Очекујем да данас или сутра потпишемо Уроша Кабића. Ми морамо да будемо Бајерн у Србији. Све што је најбоље у земљи, мора да буде код нас", додао је Терзић.
Када је у питању статус фудбалера Аталанте Лате Лата, Терзић је рекао да је питање да ли је он потребан Црвеној звезди.
"Причали смо са тренером Бахаром, у шпицу имамо паклену конкуренцију", навео је Терзић.
Отворене су карте и око Страхиње Ераковића. Млади штопер је отпутовао за Русију да потпише уговор са Зенитом, али се на "Маракани" надају да ће га врло брзо поново видети у црвено-белом дресу.
"Наша је жеља да се Ераковић врати на позајмицу, а то је и његова жеља. Нека одради тамо прве тренинге. Видећемо шта је најбоље за њега. Ми бисмо волели, али Зенит кубури са штоперима", истакао је Терзић.
Уколико се Ераковић и не врати, на његово место ускочиће Лековић, за којег се говорило да је запао за око емисарима богатих европских клубова.
"Лековић остаје сигурно, никад нисмо имали конкретну понуду. Он мора да заузме Ераковићево место. Стаћемо иза њега, он није тема да иде из клуба", навео је Терзић.
Терзић: Турнир у Русији је показатељ како би требало да играмо; Транспарентно послујемо Дрес Звезде носиће наредне сезоне и млади Стефан Митровић, репрезентативац Србије.
"Митровић остаје. Било је много телефонских разговора око њега, али нисмо добили понуду", истакао је генерални директор Звезде.
Терзић се осврнуо на игре екипе под вођством Барака Бахара и промене у тиму које је направио.

"На Александра Катаија се рачуна, он може да игра у шпицу. Он је благо Звезде, у сваком моменту може да нам помогне. Гелор Канга је много дао клубу, видећемо може ли да одговори захтевима. То је до њих, а не до Барака", рекао је Терзић.
Три победе и освајање турнира у Русији еуфорично су прихваћене код навијача којима се свиђа "нова Звезда".
"Десиле су се лепе ствари, еуфорија је око нас. Турнир у Русији је показатељ како би требало да играмо: брзо, храбро, модерно. Било је време за нову енергију. И брзи играчи. Овде нема минулог рада. Променили смо много играча, Барак је гурнуо клинце. Реализовао је оно што смо планирали, пред њега смо ставили захтеве да освојимо титулу и подмладимо тим. Морамо да искористимо Лигу шампиона као излог, против Зенита смо имали пет бонус играча. Препознао је Бахар да имају квалитет", казао је Терзић.
Генерални директор Звезде је истакао и то да клуб транспарентно послује, а навео је и детаљан план прихода у наредном периоду.
"Имамо Скупштину као највиши орган клуба где отворено говоримо о финансијама. На почетку припрема сам рекао да ћемо приходовати између 50 и 55 милиона. Дакле, 30 милиона је од Уефе, пет од улазница, пет од Гапзрома и у зависности од трансфера - 10, 12 или 15. Не заборавите да то не може строго да се гледа 12 месеци. Претходних година нисмо имали толико, нисмо улазили у Лигу шампиона, те смо уједно имали и мање приходе. Имали смо добре резултате у Лиги Европе, три пута успевали да обезбедимо пролеће, имали бонусе, али не 30 милиона, него од 12 до 15. Нисмо имали приходе од трансфера, калкулисали, конкретно за Ераковића смо прошле године имали понуду, већу од ове Зенитове, али тајминг се није поклопио. Нисмо желели да га продајемо пре квалификација за Лигу шампиона, јер би нам улазак тамо донео више", истакао је Звездан Терзић. 
Први човек Фудбалског клуба Црвена звезда рекао је да финансијско пословање мора да се посматра у дужем временском интервалу.
"Ако хоћемо да будемо успешни, не можемо да смањујемо расходе, већ да повећавамо приходе. Циљ је да Звезда има између 70 и 80 милиона прихода на годишњем нивоу. Тада би били стабилни, имали и резерву са стране уз испуњење свих спортских циљева. Желимо да инвестирамо, због тога нам је Кабић жеља, јер следеће године креће нови циклус Лиге шампиона, биће више утакмица, а бонуси и приходи су већи за 40 посто. Морамо много да уложимо у играче, будемо шампиони и следеће године у августу поново изборимо најјаче европско такмичење где ће приходи бити већи", закључио је Терзић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.