Izvor: RTS, 17.Jul.2023, 13:43

Ласло Ђере елиминисан на старту турнира у Гштаду

Српски тенисер Ласло Ђере неочекивано је елиминисан већ у првом колу АТП турнира у швајцарском граду Гштаду пошто га је Белгијанац Зизу Бергс победио резултатом 2:1 (6:0, 4:6, 6:3) за сат и 55 минута.
После солидног издања на Вимблдону, Ђере, 55. на АТП листи, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << вратио се на шљаку, али није добро прошао против много слабије пласираног Белгијанца, који је у главни жреб стигао преко квалификација.

Бергс, 175. на АТП листи, добио је убедљиво први сет са 6:0, али се Ђере пробудио у наставку и успео да освоји сет са 6:4 уз један направљен брејк.
У одлучујућем трећем сету Бергс је направио брејк за 5:3, и потом на свој севис искористио прву меч лопту за тријумф и пласман у друго коло.
На турниру у Гштаду играју и Миомир Кецмановић, који је као други носилац слободан у првом колу, као и Хамад Међедовић који игра против Кинеза Жижен Жанга у првом колу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.