Izvor: RTS, 16.Jul.2023, 20:34

Алкараз: Ово је остварење сна, играо сам против легенде овог спорта

Карлос Алкараз рекао после победе на Вимблдону да је за њега она остварење сна. Млади Шпанац имао лепе речи за Новака Ђоковића, рекавши да је играо против легенде тениса, који га је инспирисао када је почео да се бави овим спортом.
Карлос Алкараз >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победио је Новака Ђоковића у финалу Вимблдона, а после доделе пехара рекао је да је за њега то остварење сна.
"Ово је остварење сна. Лепо је освојити турнир, али чак и да сам изгубио био бих поносан на све што сам урадио, што сам део историје овог спорта. Играо сам против легенде овог спорта. Могу да будем поносан на све што сам урадио, на себе и на тим, уложили смо много тога да бисмо проживели ово искуство", рекао је видно срећан шпански тенисер.
Алкараз је упутио лепе речи Новаку, рекавши да му је био инспирација док је одрастао.
"После првог сета рекао сам себи да морам да подигнем ниво. Нисам желео да разочарам све људе који су дошли да нас гледају. Новаче, ти ме инспиришеш. Почео сам да играм тенис гледајући тебе како освајаш турнире. Имаш 36 година и постигао си толико тога, то је невероватно", рекао је Шпанац.
Алкараз је рекао да је посебан осећај играти пред шпанским краљем Фелипеом.
"Заиста је специјалан тренутак. Посебно је играти пред свим краљевским званицама. Заиста сам поносан и драго ми је што сте дошли да ме подржавате", рекао је Алкараз.
Шпанац је освојио већ други турнхир на трави у каријери.
"Почећу да владам на трави. Нисам очекивао да ћу играти на оваквом нивоу. Само четири турнира сам одиграо на трави, освојио већ други турнир. Заиста јако брзо учим и због тога сам поносан", рекао је Алкараз, који је победом на Вимблдону задржао прво место на АТП листи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.