Спортске игре младих: Познати путници у Сплит у одбојци и стоном тенису

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 14:40

Спортске игре младих: Познати путници у Сплит у одбојци и стоном тенису

Државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих у Србији одржава се у Бањи Ждрело, у Петровцу на Млави, а после треће смене познати су путници на међународну завршницу у Сплит у одбојци и стоном тенису. Фото: Pixabay/TaniaVdB Претходно, победници државног финала и представници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије у Сплиту добијени су у атлетици, рукомету, одбојци на песку, малом фудбалу, као и на турниру Лино између две ватре.
На финалном МИС турниру у одбојци одиграна су два узбудљива финала у конкуренцији дечака и девојчица, у оба случаја са трећим одлучујућим сетом.
У женском финалу играле су прошлогодишње учеснице завршнице у Сплиту, одбојкашице Борца из Чачка и екипа Штранд волеј из Новог Сада. Чачанке, које су у полуфиналу победиле екипу Партизана добиле су први сет, међутим наставак игре донео је преокрет у игри Новосађанки, које су на крају славиле.
Код дечака за пут у Сплит играли су Пожаревљани и Зрењанинци. После преокрета у првом сету славили су одбојкаши Пролетера из Зрењанина. Када је реч о стоном тенису, у категорији дечака и девојчица 2011. и млађи пласман на даље такмичење обезбедили су Емили Миул (Николинци), Ивона Масал (Добановци), Бранко Драгољевић (Нови Сад) и Борис Пантовић (Крагујевац), док су у категорији 2008. и млађи славили Слађана Кнежевић (Челарево), Теодора Миул (Николинци), Марко Милановић (Панчево) и Игњат Јаковљев (Нови Сад).
Награде за фер-плеј добили су одбојкашица Штранд волеја Дуња Рађеновић и одбојкаш из екипе Пролетер из Зрењанина Душан Жечић.
Менторка кампање „Пружам руку, не подмећем ногу“ психолошкиња Биљана Лајовић посебно је као фер-плеј екипу истакла одбојкашице Партизана. До краја државног финала остало је још да се одиграју Цоца-Цола куп, најмасовнији аматерски турнир у малом фудбалу за дечаке и девојчице у Европи, турнир у шаху и „Millennium team“ турнир у тенису.
Luna Vujović šampionka Vimbldona za igračice do 14 godina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Спортске игре младих: Познати путници у Сплит у одбојци и стоном тенису се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.