Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 18:50

Ђоковић за осму титулу, Алкараз за прву на Вимблдону

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће у недељу, 16. јула, играти против Шпанца Карлоса Алкараза 136. вимблдонско финале. Меч ће почети у 15.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток дуела и најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Српски тенисер ће играти девето финале у каријери на Вимблдону, док ће младом шпанском играчу бити прво на лондонској трави.

Ђоковић ће се борити за укупно осми трофеј, али и пети узастопни чиме би изједначио Федереров рекорд који је за сада најуспешнији на Вимблдону у мушкој конкуренцији.
Поред тога, Новак би тријумфом стигао и до 24. гренд слем титуле и тиме би изједначио рекорд који већ пола века држи Маргарет Корт.
Перспективни шпански тенисер, тренутно најбољи на АТП листи, до сада је освојио 11 трофеја, међу којима је и једна гренд слем титула на Ју-Ес опену прошле године.
Ђоковић и Алкараз су одиграли два међусобна дуела и резултат је нерешен. Последњи меч одиграли су у полуфиналу овогодишњег Ролан Гароса, у коме је српски тенисер изашао као победник.
Улог у финалу је велики, играће га први и други тенисер света, а победник ће сем трофеја и новчане награде ући у победнички део историје Вимблдона.
Финале ће почети у недељу у 15.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток дуела и најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.