Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 17:24

Рукометне јуниорке Србије поразом од Исланда завршиле овогодишње Европско првенство

Женска јуниорска репрезентација Србије поражена је од селекције Исланда резултатом 33:22 (16:10) у борби за 13. место на Европском првенству.
Поразом од Исланда, српске јуниорке су изгубиле су место које директно води на Светско првенство које се следеће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << године одржава у Северној Македонији.

Међутим, прилика да се нађу на светској рукометној смотри и даље постоји, кроз квалификациони турнир који је почетком следеће године.
Најефикасније у редовима Србије биле су Тамара Мандић и Александра Васић са седам постигнутих голова, док је за играчицу утакмице у редовима Србије проглашена управо Мандићева.
 Јуниорке СрбијеПрво полувреме нису добро отвориле, противничка екипа је у првим минутима направила разлику од 4:0 која ће се испоставиће се касније била пресудна. Голгетерским налетом Невене Тодоровски средином полувремена наше девојке смањиле су предност на само два гола разлике, имале нападе да потпуно анулирају предност, али је велики број промашених прилика и техничких грешака омогућио супротно.
Исланд је фазу пада у игри искористио и повећао предност на шест голова предности колико је било на паузи - 16:10.
Други део игре Србија је отворила новим налетом који је обећавао потпуни побратак, али сваки пут када би се девојке у црвеним дресовима приближиле на два до три гола заостатка, девојке са Исланда би подигле ниво игре и казниле сваки промашај.
Није се Србија предавала до самог краја, али је 14. место ове генерације тренутно максимум.
Иако делује као неуспех, чињеница да се Србија вратила међу најбоље европске селекције, да је једној Норвешкој умало скинут скалп и да су биле надомак директног пласмана на СП говори да уз овакав ниво утакмица од ових талентованих и храбрих девојака може много више да се извуче.
У Владани Митровић, Александри Васић, Тамари Мандић, Нори Фајфрић, Невени Тодоровски и осталима, Србија има играчице које уз преко потребно искуство могу чинити будућност женског српског рукомета, што су и показале током овог ЕП. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.