Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 19:45

Онс Жабер након преокрета обезбедила финале Вимблдона

Тунишанка Онс Жабер пласирала се у финале Вимблдона, пошто је данас у полуфиналу савладала Белорускињу Арину Сабаленку са 2:1 у сетовима - 6:7 (5:7), 6:4, 6:3.
Меч је трајао два сата и 22 минута. Током првог сета Жабер и Сабаленка у више наврата нису искористиле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << брејк лопте, тако да је сет отишао у тајбрејк.
Током тајбрејка белоруска тенисерак је мало боље сервирала и тако успела да освоји први сет. У другом сету прву брејк лопту Сабаленка је искористила у петом гему и повела са 4:2 после свог сервис гема.
Ипак Жабар је успела да врати брејк у осмом гему и да у десетом после велике борбе искористи још једну брејк лопту за изједначење у сетовима.
Током трећег сета, тек у шестом гему Сабаленки је попустио сервис, што је Жабер искористила и успела да после три брејк шансе одузме сервис противници за 4:2.
У осмом гему Тунишанка је имала још две брејк и меч лопте али није успела да их реализује. До краја меча Жабер је сигурно сервирала за победу.
У финалу Онс Жабер ће играти против чешке тенисерке Маркете Вондроушове која је у полуфиналу победила Украјинку Елину Свитолину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.