Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 19:33

Наталија Стевановић за РТС: После операције сам схватила да је још лепше играти тенис

Финалисткиње овогодишњег Вимблдона су Маркета Вондорушова и Онс Жабер. Љубитељи тениса у Србији помно прате надметање на трећем гренд слему, а за повећану пажњу у женској конкуренцији одговорна је и српска тенисерка Наталија Стевановић којој је такмичење у Лондону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << било прво надметање на гренд слем турнирима у каријери.
Наталија Стевановић је путем квалификације стигла до главне рунде на Вимблдону, она је направила укупно пет тријумфа, а такмичење је завршила у трећем колу након пораза од Петре Квитове, девете тенисерке на АТП листи. 

 
"Мислим да су се емоције већ сада полако слегле. Дефинитивно су се слегле. Зато што у нашем спорту и нема много времена за славље, а нити туговање. Тако да сам ту позитивну енергију од људи из Србије, из Ниша сам онако пригрлила. Мислим да већ од понедељка идемо даље у нове походе", истакла је Стевановић у емисији Београдска хроника.
Тенисерка је нагласила да јој је примарни циљ био да се квалификује за главни жреб Вимблдона у коме је била боља и од Каролине Плишкове, некадашње прве тенисерке света.
"Оног тренутка када смо се квалификовали и када смо осетили тај налет позитивне енергије и самопоуздања, наравно потекло је после победе над првом играчицом света, све је некако деловало као могуће. Тако да могу с неке стране да кажем да сам веровала", навела је Стевановић.
Након сваког тријумфа на Вимблдону српска тенисерка је имала посебан плес, односно начин на који је прослављала победу. 
"Тај плес већ дуже време траје. После сваког добијеног меча последњих осам година смо одлучили да нечим обележимо и прославимо победу. Асоцирало нас је на оне велике стадионе када крену и када певају играчима. И онда смо, ето, ми тако желели да некада сутра, можда на неком тако већем терену после неке победе, та нека публика запева са нама и прослави победу", казала је тенисерка.
Публика на Вимблдону је добро прихватила Наталијин наступ на турниру, а по оцени многих гледалаца чини се да је српска тенисерка успела да освоји наклоност аудиторијума на теренима "Ол Ингланд клуба".
"Постоји прича да је публика на Вимблдону наклоњенија играчу који је слабије рангиран, али у овом случају ја сам била и једно и друго. Тако да су били прилично добри према мени и овације које сам добила после пораза над Квитовом су биле нестварне, толико да сам по изласку са терена пустила сузу због изгубљеног меча, али ми је било исто тако драго, јер сам уздигнуте главе изашла", рекла је Стевановић. 
На питање новинарке РТС-а да ли је било тренутака у каријери када је хтела да одустане од тениса, Наталија је истакла да је размишљала о том потезу, пре свега из здравствених разлога.
"Преданост спорту и жеља за радом је оно што ме је довело до овде. Самим тим, после операције сам схватила да ако будем бавила тенисом поново, да ће то бити нешто још лепше. С обзиром на то да сам осетила како је то бити без тениса и онога што волиш да радиш", закључила је Наталија Стевановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.