Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 14:21

Тим КК Црвене звезде по мери навијачких снова

Долазак Милоша Теодосића, али и Адама Ханге у Црвену звезду, гласине да Никола Миротић може постати највећа звезда тима, али и евентуални трећи долазак Николе Калинића међу београдске црвено-беле, разбуктао је машту навијачима о стварању тима снова за велики резултат >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Европи.
Звезда је претходне сезоне направила историјски успех у Евролиги са 17 победа и истим бројем пораза, али због велике и јаке конкуренције ипак није успела да избори завршницу такмичења.

Овог лета, навијачи црвено-белих сањају велике снове, од којих су (би) неки и постали стварност.
Дуго прижељкиван и још дуже ишчекиван долазак Милоша Теодосића се догодио, а Ваљевац је свим љубитељима клуба поставио стидљиви, али и загонетни осмех са кога би могло и да се чита у виду једне реплике из серије "Отписани": "Почело је, сине!"
На трагу најзвучнијег повратка међу српским обручима јесте и сарадња Звезде са Адамом Хангом из Реал Мадрида, а на све то не престаје гласно говоркање о доласку Николе Миротића који гаји узајамно поштовање и уважавање са навијачима тима.
Донедавни крилни играч Барселоне несумњиво је имао велики број понуда европских тимова, међутим још увек пробирљиво бира. Његов агент је демантовао приче о преговорима и договорима са појединим евролигашким екипама, али није говорио о потенцијалном доласку у српску престоницу.

Излишно би било говорити о Миротићевим и Теодосићевим могућностима, а не причати у суперлативу. Обојица на својим позицијама у Звезди били би међу најбољима у Европи.
Још важније, млађе колеге, рецимо Марко Симоновић и Никола Топић сигурно би успели да од "мајстора украду занат". Једино што можда не би савладали у учењу - због, разуме се, поседовања вишка храбрости прекаљених кошаркаша су латералне кретње...
Но, навијачка прича о будућем тиму за велика европска достигнућа не би имала смисла без Звездиног Калинића.
Младића који сходно задатку и концепцији игре, баш као и доајени домаће кинематографије, оправдава улогу ратника на кошаркашком терену.
Позиција ветерана на крилном центру загарантована је Немањи Бјелици који би доживео нову младост, али и обнову сарадње са Душком Ивановићем, док би бек шутер (погађач) био Немања Недовић.

Када би у оваквој констатацији стања ствари на паркету четири почетна слова "Н" у именима кошаркаша помножили са једним "М" извесно је да би таква петорка, потпомогнута другим асовима успела да савлада препреку названу Топ 8 у Евролиги.
Хјустон, имамо проблем! Бобан Марјановић је у Хјустон рокетсима претходне сезоне бележио 5,5 минута по мечу, што је за искусног центра изузетно мала минутажа.
На истеку је уговора у НБА лиги, а повратком међу црвено-беле вероватно би имао пет до 10 минута више по утакмици. Његов допринос тиму, искуствено и играчки био би од великог значаја.
Нема сумње да се Марјановић не би снашао у Теодосићевој организацији игре, али и Кампацове.

О одласку Факунда Кампаца из Звезде интензивно се говорило у завршници сезоне, недостатак информација учинио је тему Аргентинчевог ангажмана прошлошћу, јер још увек је део београдских црвено-белих.
И све делује да се Кампацове жеље у Београду испуњавају, јер ту је Ханга, само се на Миротићеву сагласност чека...
Сарадњом Марка Симоновића и Звезде настављен је успешан низ бранилаца популарног презимена у тиму с Малог Калемегдана.
Од Љубодрага до Марка млађег, средње име Симоновића међу црвено-белим постало је традиција успеха.
Млади кошаркаш би скромно искуство из НБА лиге могао да унапреди играњем у Евролиги и да се лакшим путем врати међу најбоље тимове света.
Уз Дејана Давидовца и рецимо Шабаза Нејпира или Остина Риверса, друга петорка би такође била конкурентна у европским оквирима.

А сада, пустимо машти на вољу, чак и мало преко тога, јер Демаркус Казинс је такође слободан играч.
Уколико жели као и његов старији сународник Алан Ајверсон да заврши каријеру у Европи, сигурно да би Звезда, односно Београд био идеална дестинација за њега, након епизоде у Порторику. 
С тим што би евентуални долазак Казинса пореметио тренутно стање на позицији центра, јер је на том месту Мирослав Радуљица и даље конкурентан.
Мада, чини се да би се створио вишак на највишој позицији у тиму, те би Мирослав Радуљица детаљније могао се преда неком хобију, као што је рецимо вожња мотора или уживање поред реке, онако како доликује шампионима.
Са капитеном Бранком Лазићем и његовим замеником Луком Митровићем у тиму, Звезда би била конкурентна, не само прошлогодишњим фајнал-фор екипама, већ и Атамановом Панатинаикосу...
Уколико је некоме засметала старосна граница, односно просек година оваквог тима, у играчку одбрану може се рећи да је Реал са Ћаћом и оцима био бољи од Жоца и најбољи у Евролиги прошле године.
И најважније, овај тим доказано је спреман да исправи туђу грешку, што значи да је спреман за велика дела, тј. за паљење машине.
Попут Црвене звезде и Партизан жели свој тим из навијачких снова, којим ће остварити "један давни сан".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.