Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 11:16

Организатори Вимблдона одбили захтев Ђоковића и Марија за померање мечева

Организатори Вимблдона одбили су захтев српског тенисера Новака Ђоковића и Британца Ендија Марија, који су тражили да мечеви на Централном терену Отвореног првенства Енглеске почињу раније како би сви дуели на овом терену могли да се заврше до 23 сата по локалном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << времену, преноси Дејли мејл.
Дуел осмине финала овогодишњег Вимблдона између Ђоковића и Пољака Хуберта Хуркача је прекинут после другог сета због правила која налажу да мечеви на Отвореном првенству Енглеске не смеју да се играју после 23 сата.

Британски медији подсећају да је жеља организатора да се заштити локално становништво, које не жели гужву и буку због тениских мечева. Такође, власти у Лондону желе да сви навијачи и учесници безбедно напусте објекте на Вимблдону.
Ђоковић и Мари су предложили организаторима да мечеви на турниру на Централном терену, као и Терену број један почну раније (од 12 сати) да би се у будућности избегле сличне ситуације. Мечеви на ова два терена почињу у 13.30 часова по локалном времену.
Дејли мејл истиче да су организатори одбили Вимблдона овај захтев због вишемилионских уговора са медијским кућама, јер би промена термина утицала на зараду од права на ТВ преносе.
Организатори Вимблдона добијају око 70 милиона евра од Би-Би-Сија (ББЦ) по турниру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.