Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 09:51

Ђоковић најбољи тенисер света у избору ЕСПН-а

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић добио је Еспис (ESPYS) награду, коју америчка телевизијска станица ЕСПН традиционално додељује за изузетна спортска достигнућа у минулој години.
Ђоковић је шести пут у каријери добитник ESPYS награде у категорији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најбољи тенисер.

Најбољи српски тенисер се тренутно налази у Лондону где ће сутра у полуфиналу Вимблдона играти против Италијана Јаника Синера. Ђоковић је ESPYS награду освајао 2012, 2013, 2015, 2016. и 2021. године.
Аргентински фудбалер Лионел Меси је најбољи фудбалер и добитник награде за најбољи шампионски перформанс, који је остварио у финалу Светског првенства против Француске.
Играч америчког фудбала Патрик Махоумс је најбољи спортиста света, као и најбољи НФЛ играч. Актуелни светски шампион у Формули један Макс Ферстапен проглашен је за најбољег возача.
Најбољи кошаркаш у НБА лиги је играч Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић.
Најбоља спортисткиња света је америчка скијашица Микаела Шифрин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.