Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 19:40

Млади српски кошаркаши бољи од Италије за пласман у четвртфинале ЕП

Млада кошаркашка репрезентација Србије, играчи узраста до 20 година, савладала је на Европском првенству на Криту селекцију Италије 75:72 и пласирала се у четвртфинале такмичења.
Србија је у групној фази такмичења уписала две победе и један пораз >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и као другопласирана екипа из групе у осмини финала играла против Италије.
Млади српски кошаркаши имали су предност током читавог меча у Ираклиону, на полувремену имали осам поена предности, али су до тријумфа стигли у неизвесној завршници.
Најефикаснији у српском тиму био је Никола Шарановић са 20 поена и 7 скокова, Филип Бранковић је додао 12, уз пет скокова.
Србија ће се за полуфинале борити против бољег из дуела између Француске и Пољске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.