Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 19:08

Медведев "преживео" Јубенкса, у полуфиналу Вимблдона играће против Алкараза

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је са 3:2 у сетовима савладао Американца Криса Јубенкса. Противник Медведеву у борби за финале биће Карлос Алкараз, који је са 3:0 у сетовима савладао Холгера Рунеа.
Данил Медведев >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће први пут у каријери играти у полуфиналу Вимблдона, пошто је после велике борбе и преокрета савладао Американца Криса Јубенкса 3:2 (6:4, 1:4, 4:6, 7:6, 6:1).
Јубенкс је одиграо још један одличан меч на лондоснкој трави, али иако је водио 2:1 у сетовима, није успео да елиминише још једног играча из најбољих 10 на свету.
Медведев је добио први сет 6:4, али онда је Јубенкс показао зашто је највеће изненађење овогодишњег турнира на теренима Ол Ингланд клуба.
Убедљиво је 6:1 дошао до изједначења, а онда са 6:4 добио трећи сет и повео у мечу.
У четвртом сету није виђен брејк, а руски тенисер добио га је у тај-брејку и увео меч у одлучујући пети сет.
Јубенкс је изгубио снагу, Медведев био доминантан и уз три направљена брејка тријумфовао 6:1.
Медведев ће се за финале борити против Карлоса Алкараза, који је прилично лако, са 3:0 (7:6, 6:4, 6:4) савладао Холгера Рунеа.
Дуел два вршњака припао је првом тенисеру света, који није имао већих проблема да се пласира у своје прво вимблдонско полуфинале.
Алкараз је први сет добио после тај-брејка, да би у наредна два по један брејк био довољан за пласман међу четири најбоље тенисера на теренима Ол Ингланд клуба.
Медведев и Алкараз састаће се у полуфиналу у петак, као и Новак Ђоковић и Јаник Синер.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.