Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 15:07

Почело државно финале СИМ у Србији, познати први путници за Сплит

Државно финале 10. сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих у Србији, почело је у Петровцу на Млави, у Бањи Ждрело. После првог такмичарског дана већ су познати неки од путника на међународну завршницу у Сплиту.
Први су на терене изашли атлетичари, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фудбалери (2012. годиште и млађи) и учесници турнира Лино између две ватре.

На турниру у малом фудбалу за дечаке 2012. годиште и млађе тријумфовала је екипа “Срћково јато” из Ниша, која је у финалу победила екипу домаћина Петровца на Млави.
Бронзаним медаљама окитили су се дечаци из екипе “Пазар јуниорс” из Новог Пазара.
Тим Србије у Сплиту представљаће дечаци из Ниша.
На турниру Лино између две ватре било је најузбудљивије, посебно у категорији 2012. и млађи.
После три неизвесна сета “Атомски мрави” из Куршумлије били су бољи од екипе “Мишићи” из Чачка и тако обезбедили пласман на међународну завршницу.
Финале у категорији 2014. и млађи, такође су играле екипе из Куршумлије и Чачка, али су овога пута били бољи Чачани, тако да екипа “Драгишинци” путује у Сплит.
У дисциплине атлетика-трка на 60 метара по три првопласирана такмичара учествоваће на међународној завршници.
Андреа Тољагић (Београд), Фатима Дупљак (Нови Пазар), Ђурђина Мањевић (Чачак), Драган Никитовић (Чачак), Ахмет Зукорљић (Нови Пазар), Вук Срдић (Београд), Вишња Матеић (Чачак), Лена Штетић (Рума), Гала Галоња (Нови Сад), Никола Миљковић (Ниш), Лазар Поповић (Пожаревац) и Лука Жугић (Кула) је 12  дечака и девојчица који ће ове године представљати Србију на међународној завршници Игара.
Државно финале прати и психолошкиња Биљана Лајовић, менторка овогодишње кампање у оквиру Дунав осигурање Спортских игара младих “Пружам руку, не подмећем ногу”, тако да су подељене и награде за фер плеј и то Нађи Боришев из екипе “Совице” из ОШ Јован Поповић из Новог Сада, Илији Мариновићу из екипе “Мишићи” из Чачка, као и тренеру екипе “Мишићи” Андрији Робајцу.
СИМ-овци су ових дана били у прилици да се друже и са репрезентативцем Србије у атлетици Елзаном Бибићем, који се припрема за Светско првенство у Будимпешти.
Он им је био подршка у спортско-едукативном квизу, али је радо одговарао и на њихова питања везана за атлетику.
Такмичења у оквиру Дунав осигурање Спортских игара младих настављају се турнирима у одбојци на песку, рукомету и баскету 3x3.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.