Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 13:58

Адам Ханга појачао Црвену звезду

Мађарски репрезентативац Адам Ханга ново је појачање Црвене звезде објавио је клуб на свом Твитер профилу.
Бивши кошаркаш Басконије, Барселоне и Реал Мадрида најновије је појачање на Малом Калемегдану где ће се задржати две године.
Висок је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << два метра и најчешће игра на позицији крила, али му није страно да по потреби промени позицију.
Ханга у Звезду долази пре свега због свог ангажмана у одбрани јер се сматра једним од најбољих дефанзивних кошаркаша на својој позицији и способан је да чува играче од позиција један до четири.
"У Црвену звезду доноси огроман квалитет, одличну игру у одбрани, и велико искуство које је сакупио током вишегодишњег играња (10 година) на највишем могућем нивоу у дресовима Басконије, Барселоне и Реала са којима је освојио и титулу првака Европе. Играјући за шпанске клубове освојио је и две титуле првака Шпаније, три купа Краља, два Суперкупа, као и индивидуалну титулу најбољег дефанзивца шпанске АЦБ лиге", стоји у саопштењу на клупском сајту.
Мађарски репрезентативац је четврто појачање за тим Душка Ивановића у овој сезони, након долазака Дејана Давидовца, Милоша Теодосића и Марка Симоновића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.