Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 21:28

Ђоковић: Хоће да ми "скину скалп", али се још увек није десило

Најтрофејнији тенисер свих времена Новак Ђоковић је после пласмана у полуфинале Вимблдона истакао да обожава мечеве под притиском и улогу оног ког сви желе да победе.
Победом 3:1 над Андрејом Рубљовим, Новак Ђоковић је дошао до 12. полуфинала на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вимблдону. 
У изјави са терена псоле тријумфа, Новак се у првој реченици захвалио публици на Централном терену на одличној атмосфери, додавши да су меч учинили још лепшим за оба тенисера.
"Било је узбудљивих размена. Андреј је играч ког много поштујем. Уноси много интензитета на терен, то видите по његовим стењањима после форхенда. Уплаши вас (смех). Он је у топ 10 неколико година и желим му све најбоље. Честитам му на одличном турниру", кренуо је Ђоковић.
Новак је дошао до 46. Гренд слем полуфинала у каријери, изједначивши рекорд Роџера Федерера.
"То су само бројеви. На крају дана, током турнира не размишљам о статистици и достигнућима. Турнир је још увек активан, још увек сам у њему, као и остали играчи. Само размишљам о следећем мечу, а биће све теже. Свиђа ми се моја енергија данас и надам се да ћу је поновити још једном за неколико дана", истакао је тренутно други тенисер света.
Следећи ривал му је још један млади и талентовани тенисер, Италијан Јаник Синер. Ђоковић је нагласио да обожава улогу фаворита са свим притисцима, јер из њега се тада буди оно најбоље.
"Обожавам то. Сваки тенисер жели да буде у позицији да други баш њега желе да победе. То је привилегија. Притисак неће нестати без обзира на број победа и трофеја. Увек се појављује. Нарочито на Централном терену Вимблдона, истовремено ми пробуди најлепше емоције у животу, све оно што сам сањао и што ме инспирише. Знам да хоће да ме победе, да ми 'скину скалп', али се то не дешава још увек", закључио је седмоструки првак Вимблдона уз коментар на последњу реченицу.
"Баш сам скроман!", рекао је Ђоковић уз осмех.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.