Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 13:55

Званично: Милош Теодосић у Звезди

Српски кошаркаш Милош Теодосић нови је играч Црвене звезде, саопштили су црвено-бели.
Италијански кошаркашки клуб Виртус Болоња опростио се на Твитеру од српског плејмејкера Милоша Теодосића, који је озваничио једногодишњу сарадњу са Црвеном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << звездом.

 
"Прослављени српски кошаркаш и један од најтрофејнијих играча у историји наше земље Милош Теодосић ново је појачање КК Црвена звезда", наводи се у саопштењу црвено-белих.
Теодосић је за Виртус играо у периоду од 2019. до 2023. године. Са црно-белима из Италије српски кошаркаш је освојио Еврокуп и био МВП финала 2022, две године раније био је најбољи стрелац такмичења, а био је шампион Италије.

"Потписом за своју Црвену звезду, Милош је остварио своју давнашњу жељу и коначно задужио црвено-бели дрес вољеног клуба за који навија од малена. Клуб му се овом приликом захваљује на великој жељи коју је исказао током преговора у сваком смислу – како би дошло до коначног договора и потписа уговора на обострано задовољство", истиче се у саопштењу Црвене звезде.
Теодосић је каријеру започео у родном Ваљеву, а играо је за ФМП, Олимпијакос, ЦСКА из Москве, Лос Анђелес клиперсе, Виртус из Болоње.
С тимом из Москве освојио је Евролигу 2016. године, а у каријери је остварио велики број индивидуалних признања као што су Евролигин идеални тим деценије, најкориснији играч тог такмичења, али и српски кошаркаш године.
С репрезентацијом Србије Милош Теодосић је освојио три сребрне медаље на Европском 2009, Светском првенству 2014, као и на Олимпијским играма 2016. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.