Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 18:50

Фиба и Евролига постигле договор, нема преклапања термина у следећој сезони

Светска кошаркашка федерација и Евролига постигле су договор да се у сезони 2023/24 не преклапају термини утакмица репрезентација и клубова који играју европско елитно такмичење, саопштено је на Фибином сајту.
Две стране ће у наредних 12 месеци наставити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << разговоре у заједничком циљу да се нађу компромисна решења зарад добробити кошарке, наводи се у саопштењу.
Ово је велики корак напред после неколико година у ком су две стране биле у "рату", а претпоставља се да ће од сезоне 2024/25 календари репрезентативних квалификација и Евролиге бити усклађени.
Тако би се створили услови да сви најбољи играчи, који играју у Европи, могли да играју за своје државне тимове у квалификацијама за велика кошаркашка такмичења. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.