Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 16:35

Медведев први пут у каријери у четвртфиналу Вимблдона, Јубенкс изненадио Циципаса

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у четвртфинале Вимблдона, први пут у каријери, након што му је Чех Јиржи Лехечка предао меч код резултата 2:0 у сетовима (6:4, 6:2). Противник руском тенисеру у четвртфиналу биће Американац Крис Јубенкс, који је са 3:2 у сетовима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << био бољи од Стефаноса Циципаса (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4).
Медведев је доминирао до прекида меча, није се постављало питање победника, а кад је Рус освојио други сет, Чех је одлучио да преда меч због повреде.
Руски тенисер је тако напокон стигао до четвртфинала гренд слема на трави, први пут у каријери.
Наредни противник руском тенисеру биће Kристофер Јубенкс, који је после преокрета савладао Стефаноса Циципаса са 3:2 у сетовима.
Грчки тенисер имао је предност од 2:1 у сетовима, али је Американац, 43. тенисер на свету, наставио своју бајку на Вимблдону и са 6:4, 6:4 елиминисао петог носиоца са турнира.
Меч је трајао нешто више од три сата, а Јубенкс је на свом дебитантском наступу на Вимблдону стигао чак до четвртфинала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.