Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 11:21

Рашовић: Видећемо колики су нам домети на СП, у сваки меч улазимо да победимо

Ватерполиста Србије Страхиња Рашовић изјавио је да ће његов тим дати максимум на предстојећем Светском првенству и додао да ће екипа у сваки меч ући са жељом да победи. “Делфини“ ће на на Светском првенству од 14. до 30. јула у Фукуоки играти у групи са Шпанијом, Црном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гором и Јужном Африком.
Рашовић је за репрезентацију Србије одиграо 132 утакмице и постигао је 234 гола. Он је са Србијом освајао медаље на Олимпијским играма, Светској лиги и Светском купу.

"Тренирамо пуном паром и све иде како треба. Имамо одличне услове у Кашивазакију, стигли су Црногорци са којима ћемо да спарингујемо. Пред нама је најтежи испит овог лета и надам се да ћемо да будемо спремни", изјавио је Рашовић, пренео је званични сајт Ватерполо савеза Србије.
Он је истакао да екипа анализирала игре у Истанбулу и Лос Анђелесу.
"Видели смо шта је било лоше. Не можемо да се убијемо после Американаца и Румуна, које смо недавно декласирали. Није противник био у питању, већ наша глава. Једноставно, пораз од Американаца је оставио трага против Румуна. Идемо даље", рекао је Рашовић.
Србија ће на Светском првенству играти у групи са Шпанијом, Црном Гором и Јужном Африком.
"Шпанија је одлична екипа, нема ту приче. Али за нас идеалан ривал да видимо колико можемо. Са Црном Гором ће као и увек да буде велика борба. Јужна Африка није ривал за бригу. Најважније је да се ми у глави дотерамо. Идемо у Фукуоку да играмо, не долазимо да би испали у осмини или четвртини финала. Колики су нам домети видећемо, али у сваки меч ћемо ући да будемо што бољи и да победимо. Све је то спорт, наше је да дамо максимум", закључио је Рашовић.
Светско првенство ће бити одиграно од 14. до 30. јула у Фукуоки.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.