Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 11:01

Пантер: Сезона у Евролиги је већ дуга и интензивна, не свиђа ми се плеј-ин

Капитен Партизана Кевин Пантер изјавио је да му се не свиђа нови концепт кошаркашке Евролиге по коме ће од наредне сезоне бити уведен плеј-ин. Истакао је да сезона већ дуго траје и да нови формат даје предност слабијим тимовима, преноси Баскетњуз.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Евролига је пре 12 дана саопштила да је увела нови формат такмичења, плеј-ин, као у НБА лиги. До сада су се у четвртфинале пласирале екипе од првог до осмог места на табели.

Од наредне сезоне ће седмопласирана и осмопласирана екипа играти једну утакмицу и победник ће ићи директно у плеј-оф. Поражена екипа из тог дуела играће три дана касније против победника дуела екипа које су заузеле девето и 10. место на табели у регуларном делу.
"Не свиђа ми се. Имамо 34 утакмице у основном делу првенства и боље је да у њима добијемо учеснике четвртфинала", рекао је Пантер у подкасту Донатаса Урбонаса.
"Жао ми је, али лига је сувише конкурентна. Од врха до дна табеле концентрисан је велики број квалитетних екипа, да бисмо сад још убацили и плеј-ин", додао је капитен Партизана.
Он је признао да сезона у Евролиги дуго траје и додао да нови формат даје предност слабијим тимовима.
"Не знам да ли би плеј-ин значајно продужио сезону, али би и то требало узети у обзир. Сезона је већ дуга и интензивна. Играчи се жестоко боре у те 34 утакмице. Боље да оставите све како је било, требало би да пласман у плеј-оф одредимо на табели", навео је Пантер.
"Жао ми је свих зависника кошарке, волим вас, али схватите да смо ми ти који морамо да играмо. Не желим да играм никакве плеј-ин утакмице", нашалио се амерички кошаркаш.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.