Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 10:41

Леонардо: Мбапе је сјајан играч, али није вођа, време је да напусти ПСЖ

Некадашњи спортски директор Пари Сен Жермена Леонардо изјавио је да би најбољи фудбалер "светаца" Килијан Мбапе требало што пре да напусти клуб из Париза, преносе француски медији.
Мбапе има уговор са шампионом Француске до 30. јуна наредне године, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а недавно је изјавио да не жели да продужи сарадњу са Пари Сен Жерменом.

Мбапе наводно жели да настави каријеру у мадридском Реалу, али тек на крају наредне сезоне због чега ће ПСЖ да остане без обештећења.
"Када погледате његово понашање током последње две године, јасно је да он још није способан да буде вођа тима. Он је сјајан играч, али није вођа. Он је одличан стрелаца, али није креативан. Тешко је градити тим око Мбапеа", рекао је Леонардо.
"Мислим да је дошло време да напусти Париз и за његово добро, али и за добро ПСЖ-а. Није важно ни где ће да оде, само је битно да оде. ПСЖ је постојао пре Мбапеа, постојаће и после њега. Он је у ПСЖ-у већ шест година, а у том периоду чак пет других клубова је освајало Лигу шампиона", додао је Леонардо.
Мбапе (24) је члан ПСЖ-а од 2017. године, а за шампиона Француске одиграо је 260 утакмица и постигао је 212 голова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.