Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 10:12

Ћави жели да Дембеле буде нови капитен Барселоне

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез размишља да капитенску траку каталонског клуба у наредној сезони носи француски репрезентативац Усман Дембеле, преноси каталонски Спорт.
Дембеле (26) је у Барселону стигао 2017. године из Борусије Дортмунд >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и има уговор са каталонским клубом до јуна наредне године.

Француски фудбалер је одбио бројне понуде других тимова, пошто жели да настави каријеру у Барселони. Он може да напусти екипу са "Ноу Кампа" уз обештећење од 50 милиона евра, али Француз чека понуду руководства Барселоне за продужење сарадње.
Шпански медији наводе да је Дембеле доласком Ћавија на клупу Барселоне коначно заиграо како уме. Ћави цени верност коју је француски фудбалер показао према каталонском клубу и сматра да би било добро да нови капитен после одласка Серхија Бускетса буде Дембеле, пошто га саиграчи изузетно поштују. Он је прошле сезоне одиграо 35 утакмица за Барселону и постигао је осам голова.
Међутим, о новом капитену Барселоне не одлучује Ћави, већ сви фудбалери гласањем. Капитенску траку каталонског клуба очекују Серђи Роберто, Марк-Андре тер Штеген, али и Френки де Јонг и Роберт Левандовски.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.