Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 21:43

Ига Швјонтек први пут у каријери у четвртфиналу Вимблдона

Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек после велике борбе савладала Белинду Бенчић 2:1 (6:7, 7:6, 6:3) и први пут у каријери играће у четвртфиналу Вимблдона.
Више од три сата било је потребно Иги Швјонтек да савлада олимпијску шампионку Белинду Бенчић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и пласира се у четвртфинале трећег гренд слема у сезони.
Швајцаркиња је први сет добила после тај-брејка али се Швјонтекова реванширала на исти начин.
У трећем сету виђен је један брејк, направила га је Пољакиња у четвртом гему за коначних 6:3.
Швјонтекова је тако дошла до најбољег резултата на травнатом гренд слему у каријери, пошто је први пут успеа да се пласира у четвртфинале.
Противница за пласман међу четири најбоље на турниру биће јој Елина Свитолина, која је у тај-брејку трећег сета савладала Викторију Азаренку 11:9.
У четвртфинале се пласирала и Чехиња Вондроушова, која је са 2:1 била боља од земљакиње Боузкове, а противница ће јој бити Џесика Пегула, која је убедљњиво савладала Лесију Цуренко.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.