Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 19:21

Синер против Сафијулина у четвртфиналу Вимблдона

Италијански тенисер Јаник Синер пласирао се у четвртфинале Вимблона, пошто је данас у осмини финала победио Колумбијца Данијела Елахија Галана 7:6 (7:4), 6:4, 6:3. Његов ривал биће Рус Роман Сафијулин који је после преокрета савладао Дениса Шаповалова са 3:6, 6:3, 6:1, 6:3. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Меч између Синера и Галана трајао је трајао два сата и 40 минута. Колумбијац је значајнији отпор пружио само у првом сету који је Синер освојио након тај-брејка.
Галан у другом и трећем сету није успео да пружи значајнији отпор, па су Синеру два брејка била довољна за победу на мечу.
Италијан је осми тенисер света, док је Колумбијац 85. играч на АТП листи.
Синер ће у четвртфиналу играти против Руса Романа Сафијулина, који је раније данас био бољи од Дениса Шаповалова са 3:6, 6:3, 6:1, 6:3.
Након што је Шаповалов освојио први сет дошло је до потпуне промене слике на терену. Његов квалитет игре је опао, док је Сафијулин заиграо боље и користио грешке ривала.
Канађанин је доста грешио, проценти убаченог првог сервиса значајно су опали, док је још већа разлика била у броју освојених поена на други сервис.
Сафијулин је наредне сетове добио остваривши пет брејкова.
Пласман у четвртфинале Вимблдона изборио је још један Рус Андреј Рубљов, који је победио Александра Бублика из Казахстана 7:5, 6:3, 6:7 (6:8), 6:7 (5:7), 6:4.
Рубљов ће четвртфиналу играти са победником меча између Новака Ђоковића и Пољака Хуберта Хуркача. Наградни фонд Вимблдона износи 44,7 милиона фунти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.