Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 10:32

Бахар: Високим пресингом контролисали смо дешавања на терену

Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар задовољан је победама али јоп више приказаним играма свог тима на припремним утакмицама. Сваким даном припреме напредују, а посебно је истакао напредак младих фудбалера.
После победе против Нефчија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (4:0) у другом мечу на турниру у Санкт Петербургу, тренер Барак Бахар је изразио задовољство приказаном игром свог тима.

„Лепо је победити и на другој утакмици турнира. Било је нешто другачије, други стадион, али екипа је задржала став и кроз висок пресинг смо успели да контролишемо дешавања на терену.“, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар.
"Дошли смо и урадили оно што смо желели, одиграли добро и победили, тако да сам задовољан", истакао је Бахар за клупски сајт.
Звезда је претходно на турниру савладала Зенит 2:1.
"Видели смо све оно што радимо на тренинзима да играчи још боље него прошли пут, спроводе у дело. Циљ је да из утакмице у утакмицу напредујемо и радићемо на томе. Радује ме што голмани нису имали посла, била је само једна одбрана, а узрок томе је да су играчи нападали кроз пресинг".
Он је посебно нагласио да га радују голови Јована Шљивића и Стефана Митровића.
"Драго ми је што су се млади фудбалери - Шљивић и Митровић уписали у стрелце, верујем да је то најзанимљивије навијачима. Ипак, битно је да и искуснији постижу голове и да имамо баланс", поручио је Бахар.
Издваја се податак да у екипи има чак 10 "бонус" фудбалера. Притом, у Звездином "ростеру" бонус фудбалери, млађи од 21 године, нису "епизодисти", него имају врло запажене улоге.
Бонус фудбалери су: Коста Недељковић (2005. годиште), Јован Шљивић (2005), Јован Мијатовић (2005), Стефан Лековић (2004), Никола Митуљикић (2003), Јегор Пруцев (2002), Стефан Митровић (2002), Владимир Лучић (2002), Марко Стаменић (2002) и Иракли Азаров (2002).
Према правилима у домаћим такмичењима свака екипа мора да има у стартних 11 најмање једног "бонус" фудбалера који мора да одигра 90 минута.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.