Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 09:17

Подигнуте оптужнице против Модрића и Ловрена због лажних исказа

Због сумње у давање лажног исказа на првом суђењу Здравку Мамићу и осталима за извлачење новца из ФК Динамо, осијечко Општинско државно тужилаштво је пред Општинским судом у Осијеку подигло оптужнице против капитена хрватске фудбалске репрезентације Луке Модрића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и бившег репрезентативца Дејана Ловрена.
Лука Модрић и Дејан Ловрен већ су једном били оптужени у том случају, али су те оптужнице одбачене, јер је суд сматрао да су преурањене, преноси ХРТ.

Хрватски фудбалери су тада сведочили, а тужилаштво је тврдило да су дали лажне изјаве, будући да су током главне расправе давали потпуно другачије исказе него током истраге и то нису успели да објасне.
Модрић је 2017. године пред судом рекао да се претходног исказа уопште и не сећа.
Због тога је први пут подигнута оптужница против њих двојице, која је потом на Општинском кривичном суду у Загребу одбачена као неоснована без довољног основа сумње.
У међувремену је на суђењу Мамићу и осталима дошло до осуђујуће пресуде коју је 2021. потврдио Врховни суд и у образложењу те пресуде је стајало да су и Ловрен и Модрић погодовали својим исказима обрани Здравка Мамића.
Због тога је Државно тужилаштво против њих подигло нову оптужницу за лажне исказе, због које би, уколико буде потврђена, фудбалери могли добити казну затвора од шест месеци до пет година.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.