Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 08:53

Црногорски кошаркаш Марко Симоновић званично у Звезди

Црногорски центар и досадашњи кошаркаш Чикага Марко Симоновић ново је појачање КК Црвена звезда, саопштили су црвено-бели. Симоновић, који има 23 године потписао је двогодишњи уговор са црвено-белима.
Марко Симоновић висок је 213 центиметара и тежак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 110 килограма, а подједнако успешно може да игра на позицијама крилног центра и центра.

Професионалну каријеру започео је у италијанском клубу Менс Сана, а касније је био члан Олимпије из Љубљане и екипе Меге, да би као 44. пик на драфту 2021.године потписао уговор са Чикаго Булсима.
Наступао је и за њих развојни тим Windy City Bulls.
У Црвеној звезди носиће дрес са бројем 11, који је својевремно носио легендарни Љубодраг Дуци Симоновић.
Симоновић је друго појачање екипе за нову такмичарску сезону, након повратка Дејана Давидовца (уговор на три сезоне) , док је Лука Митровић продужио уговор са клубом на још три сезоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.