Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 20:10

Наталија Стевановић за РТС: Фалило је мало среће, плакала сам, али ме је утешио Ноле

Бајка Наталије Стевановић у Лондону почела је у квалификацијама за трећи Гренд слем у сезони, после три везана тријумфа Стевановић је наставила са одличном игром и у главној рунди. Након пораза од Петре Квитове и завршетка такмичења изјавила је да је била близу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да јој је фалило мало среће, а описала је и сусрет са Новаком Ђоковићем.
Поразом од Петре Квитове, девете тенисерке на ВТА листи, Наталија Стевановић је завршила такмичење на Вимблдону.

"За моју слајс игру, која ради јако добро на трави, треба времена, а против такве играчице која је два пута освојила овај турнир, треба мало времена да ухватим и ја свој ритам против ње. Ја сам повела 2:1, али од тог тренутка, од првог сета, она је заиста феноменално одиграла. Наравно, очекивала сам то, следила сам своју игру до краја" рекла је Стевановићева.
 "У другом сету на 5:4 имала сам утисак да сам тачно ухватила ритам и тај талас. Зајахала сам и рекла сам јој, сада си готова. Међутим, Вимблдон не би био Вимблдон да нема кише и да нема британског времена овако како јесте. Наравно, то је све део посла и ето, она се освежила. Ја сам изгубила осам поена заредом, али заиста није ништо било до мене" закључила је Стевановићева којој је ово најбољи резултат на Гренд слемовима.
Српска тенисерка истиче да је чекала своју прилику у наставку меча.
"Рекла сам чекам, поново чекам свој моменат. И ето, у том трећем гему ухватила сам, потрудила сам се, дала сам све од себе, али ипак био је њен сервис. Тако да, ето, било је јако близу, можда је фалило мало среће у неким моментима, али нешто што за цео живот остаје јесте та овација публике и када изгубиш да добијеш тај аплауз и ту емоцију" закључила је српска тенисерка.
Стевановићева истиче да је после пораза била јако емотивна и да је плакала и додаје да ће се потрудити да и остале турнире до краја године одигра добро.
"Даћу све од себе, да покажем константност, оно што стално говорим, константност, да остане и да будем присутна на свим већим турнирима. Можда у почетку то неће бити онако бајно, али поново, све је процес. Као што је са мојом игром, да ухватим, ја сам дугометраш, кажем дизел мотор. Кад крене, онда када крене, онда то иде" рекла је кроз осмех Наталија.
Српска тенисерка истиче да јој је циљ да остане међу 150 тенисерки на ВТА листи међу које се пласирала пласманом у треће коло Вимблдона.
"На почетку, наравно, свима је главни циљ да се уђе што пре у топ 100, али ја бих да оног тренутка када уђем у топ 100, да то буде то и да останемо ту. Не да уђемо једном ногом и хоп, ето нас назад" рекла је Наталија Стевановић.
Стевановићева је додала да је спремна да ради и да понавља да су ред, рад и дисциплина уз позитивну енергију оно што може да се очекује од ње.
"Ето шта је судбина, све време сам се мимоилазила са Новаком и никако да се видимо и ја сада излазим са терена, седам на бицикл и он наилази. Ја полу у сузама, Ноле пружа руку и каже шта је било и ја сам почела да плачем ту и Ноле ми је рекао јао дођи. Рекла сам му играш и ти меч, немој мене да гледаш, леп гест са његове стране, зато је највећи. Поносни смо што смо из Србије" закључила је Наталија Стевановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.