Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 10:39

Колаковић: Ово је можда наша најбоља партија, добро смо се “потукли” са Французима

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић изјавио је након утакмице са Француском, да се његов тим борио и да се добро "потукао" са француским одбојкашима.
Мушка одбојкашка репрезентација Србије поражена је у трећој утакмици у Анахајму на турниру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Лиге нација од селекције Француске 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 28:26) и знатно смањила шансе за пласман на финални турнир у Гдањску.

"Са Французима је увек тешко. Играли смо јако добро у првом сету и већину другог сета. Психолошки смо пали након судијске одлуке у другом сету. У трећем сету смо заостајали и успели да их стигнемо. Као и на крају четвртог сета, дошли су до изражаја неки њихови квалитети. Ово је можда наша најбоља партија, с обзиром на противника и на околности. Врло значајна утакмица за нас, практично за пролаз на финални турнир. Мислим да смо се добро "потукли" са њима", истакао је селектор Србије.
Средњи блокер националне селекције Марко Подрашчанин дошао је ноћас до бројке од 332 утакмице за репрезентацију и тако избио на прво место на листи.
"Нисам задовољан јер смо изгубили, али сам изузетно поносан на овај рекорд. Долазим из Србије, земље са великом традицијом у овом спорту. Желео бих зато да се захвалим свима, велики дан за мене", истакао је искусни одбојкаш.
Додаје да је екипа одиграла утакмицу на завидном нивоу.
"Желео бих да похвалим саиграче на изузетној игри. Чудна једна судијска одлука на 23-23 у другом сету, по одбојкашким правилима је требало да буде наш поен. Али је била једна од бољих, ако не и најбоља ове године. С обзиром да је била утакмица за пролаз на Финални турнир, одиграли смо је на завидном нивоу, против једне од најбољих екипа на свету. Треба да будемо поносни на игре и да се окренемо Бугарској, јер знамо да нам та утакмица доста доноси, када је реч о ранг листи", закључио је Подршчанин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.