Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 00:25

Новак после пласмана у осмину финала Вимблдона: Долазе све тежи мечеви

После победе над Станом Вавринком и пласмана у осмину финала Вимблдона, Новак Ђоковић је рекао да га тек очекују тешки мечеви у другој седмици такмичења и похвалио Швајцарца због чињенице да је и у позним играчким годинама спреман за озбиљан тенис. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Новак је после победе над Вавринком прво похвалио ривала, рекавши да му је драго што Швајцарац поново игра тенис на високом нивоу.

"Сјајно је шта Стан ради у својим годинама, после бројних операција. Ми смо двојица старијих људи, сјајно је и инспиративно. Попут Ендија, био је приморан да остави рекете на пар година, пао му је рејтинг и вратио се назад. Имали смо неколико невероватних дуела у историји овог спорта. Поштујем га као играча и као особу. Сјајан је момак и желим му све најбоље до краја ове сезоне", рекао је Новак.
Осим Вавринке, Новак је против себе имао и часовник, пошто био у случају губитка трећег сета морао на терен и у суботу.
"Био сам на два поена од губитка сета. Долазећи на терен, знали смо да ће бити трка са временом, неко је морао да победи без изгубљеног сета. Изгледало је одлично за мене у прва два сета, али је онда он подигао ниво игре, а мој је опао мало. Публика се укључила, била је добра атмосфера, надам се да сте уживали", измамио је Новак аплаузе лондонске публике.
Џон Мекинро је рекао да је Ђоковић комплетан играч, а српски тенисер открио да се не бави превише бројкама док траје турнир.
"Волим те, Џоне, хвала на лепим речима. Слушајте, док сам на турниру, бројке ми не значе ништа. Фокусирам се на физичку и менталну енергију, спремам се за наредног противника. Желим да искористим сваки дан паузе да се опоравим. Знам да могу да играм боље, имам још брзина у резерви, да подигнем свој ниво како турнир буде одмицао", рекао је Ђоковић.
Најбољи српски тенисер сматра да су пред њим тек велики изазови и прокоментарисао игру наредног ривала Хуберта Хуркача.
"Када дођем у другу недељу, мечеви су све тежи и тежи. Играћу против Хуркача, који је специјалиста за траву. Има одличан сервис и дуге руке, тешко га је пробити на мрежи. Тежак је противник за следећи меч, мислим да је пре неколико година победио Федерера. Зна како се играју велики мечеви и сада само размишљам о том изазову, следећем мечу. Надам се да ћу проћи што даље", завршио је Новак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.