Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 19:45

Први тријумф Наталије Стевановић на гренд слемовима, убедљиво савладана Плишкова

Српска тенисерка Наталија Стевановић пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је са 2:0 (6:2, 6:3) савладала Каролину Плишкову. Ово је била прва победа у каријери српске тенисерке на неком гренд слему.
Велики успех направила је Наталија Стевановић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и први пут у каријери осетила укус победе на једном гренд слем турниру – у првом колу Вимблдона убедљиво је савладала Чехињу Каролину Плишкову.
Српска тенисерка је у меч ушла пуна самопоуздања, што се и одразило на резултат.
Наталија је тактички одиграла савршено и у потпуности збунила некада прву тенисерку света.
После почетних 2:2, Наталија је везала четири освојена гема, два брејка, па је освојила први сет резултатом 6:2.
Стевановићева је на старту другог дела игре направила брејк, који је сачувала до краја меча. На сервис противнице пропустила је четири меч-лопте, али је већ у следећем гему искористила другу на свој сервис и са 6:3 дошла до највећег тријумфа у каријери.
Меч је трајао 65 минута.
Наталија ће у другом колу играти против Немице Корпач, која је са 2:1 била боља од Кинескиње Жао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.