Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 20:39

Звезда боља од Зенита у Санкт Петербургу

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Зенита 2:1, у првој припремној утакмици црвено-белих у Русији. Мирко Иванић донео предност екипи Барака Бахара, коначан резултат поставио Жан-Филип Красо у последњим тренуцима меча са беле тачке.
Одличан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меч одиграли су црвено-бели на "Газпром арени" у Санкт Петербургу и на крају успели да савладају руског шампиона са 2:1.
Звеза је током свих 90 минута била у најмању руку равноправан ривал са домаћем екипом, а на крају је имала и мало среће да дође до важног тријумфа.
Зенит је претио у првом полувремену, али је Звезда дошла до поготка. Стефан Митровић упутио је одличан центаршут са десне стране, а најбољи у скоку био Мирко Иванић и главом пласирао лопту у небрањени део мреже.
Црвено-бели у у наставку претили из контранапада, али је сада Зенит дошао до поготка. Играо се 62. минут, када је Ду Кејрош прецизним ударцем крунисао лепу акцију свог тима.
Ипак, Звезда у финишу долази до другог гола и победе. Кангва је оборен у противничком казненом простору, а сигуран извођач најстроже казне био је Жан-Филип Красо у 88. минуту утакмице.
Треба истаћи да је у самој завршници меча фантастичном одбраном голман Глазер сачувао звездин тријумф.
Тренер Бахар меч је почео са следећих 11 играча: Глазер, Недељковић, Ераковић, Драговић, Мијаиловић, Стаменић, Канга, Иванић, Мијатовић, Митровић и Олајинка.
Играли су још Кангва, Лучић, Милуновић, Родић, Шљивић и Спајић.
Црвена звезда ће 8. јула одиграти утакмицу против Нефчија, док ће 12. јула снаге одмерити са екипом Фенербахчеа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.