Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 16:32

Алкараз лако до другог кола Вимблдона, тријумфални повратак Марија на Централни терен

Шпански тенисер Карлос Алкараз лако се пласирао у друго коло Вимблдона, пошто је у првом колу за сат и 55 минута победио искусног Француза Жеремија Шардија са 3:0 у сетовима 6:0, 6:2, 7:5. Енди Мари за два сата тениса савладао земљака Рајана Пенистона, тачно деценију од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << освајања Вимблдона.
Јака киша у Лондону направила је велике проблеме организаторима већ другог дана такмичења на Вимблдону, па су играни мечеви на два терена који су покривени - Централни терен и Терен број 1.
Први тенисер света Карлос Алкараз убедљиво је савладао Жеремија Шардија и пласирао се у другу рунду такмичења.
После два сета које је освојио доминантно, Алкараз је ипак у трећем морао и да се помучи како би убедљиво добио меч.
Шарди је чак имао брејк предности у трећем сету, али је Шпанац на крају успео да преокрене и заврши посао максималном победом.
Ривал у другом колу Алкаразу ће бити један од два Француза, победник меча у коме се надмећу Александер Милер и Артур Риндернек.
Пласман у друго коло обезбедио је и миљеник домаће публике Енди Мари, који је за два сата убедљиво савладао земљака Рајана Пенистона - 6:3, 6:0, 6:1.
Занимљиво је да је Британац одиграо меч на Централном терену тачно десет година после освајања титуле на трећем гренд слему у сезони.
Мари ће у другом колу имати тежак задатак, пошто ће му противник бити бољи из дуела између Стефаноса Циципаса и Доминика Тима.
Тај дуел прекинут је при вођству Аустријанца од 1:0 у сетовима.
Камерон Нори је са 3:1 у сетовима савладао Чеха Томаша Махача, док је још један Британац Данијел Еванс истим резултатом изгубио од Француза Квентина Алиса.
У женском делу турнира победе су оствариле Елена Рибакина и Онс Жабер.
Казахстанка је изгубила први сет од Американке Шелби Роџерс 6:4, али је трећа тенисерка света до краја меча изгубила само три гема - 6:1, 6:2.
Рибакина ће у другом колу играти против боље из дуела између Гранцускиње Корне и Јапанке Хибино.
Онс Жабер је била убедљива против Пољакиње Магдалене Фрек - 6:3, 6:3.
Тунишанка ће у другом колу играти против победнице меча између Кинескиње Бај и Белгијанке Бонавентуре.
Убедљив тријумф остварила је и Арина Сабаленка, која је са 2:0 у сетовима (6:3, 6:1) била боља од Мађарице Удварди.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.