Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 13:22

Виландер: Не би ме чудило да Ђоковић освоји девет или десет титула на Вимблдону

Легендарни шведски тенисер Матс Виландер изјавио је да би Србин Новак Ђоковић могао до краја играчке каријере да освоји 10 титула на Вимблдону. Српски тенисер ове године има прилику да изједначи рекорд Швајцарца Роџера Федерера који је осам пута тријумфовао на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Отвореном првенству Енглеске, преноси Јуроспорт.
Ђоковић је до сада освојио 23 гренд слем трофеја и од тога седам титула на Вимблдону, а Матс Виландер очекује да ће најбољи тенисер Србије поставити и нове рекорде по броју освојених титула али да неће надмашити Џимија Конорса.

Виландер сматра да ће Ђоковић у наредних четири до пет година играти врхунски тенис и бити међу фаворитима на највећим турнирима.
"Не би ме чудило да Ђоковић освоји девет или десет Вимблдона. Ако се деси да не достигне Федереров рекорд ове, биће наредне године. А ако не наредне, онда... Мислим да Новак у ногама има још четири или пет година током којих ће бити међу фаворитима Вимблдона", рекао је Виландер, који је тренутно стручни коментатор на Јуроспорту.
Ђоковић је у каријери укупно освојио 94 титула, док је некадашњи амерички тенисер Џими Конорс први на листи са 109.
"Ђоковић је за петама свим рекордима, али не мислим да ће достигне рекорд Конорса по броју освојених титула. Мислим да ће Новаку бити тешко да обори овај рекорд", истакао је Виландер.
Ђоковић ће усреду у другом колу Вимблдона играти против Аустралијанца Џордана Томпсона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.