Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 09:55

Преминуо бивши кошаркаш Сесил Егзум, Дантеов отац

Сесил Егзум, отац Дантеа Егзума бившег кошаркаша Партизана преминуо је у 60. години у болници у Лос Анђелесу где се налазио на лечењу.
Некадашњи кошаркаш и отац доскорашњег играча Партизана Дантеа Егзума хоспитализован је у суботу ујутру. Нажалост >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << преминуо је три дана касније услед респираторних проблема.
Сесил је често долазио на утакмице Партизана и био је одушевљен навијачима црно-белих.
"Осећам се као код куће. Предиван осећај у арени и ван ње. Сјајни навијачи, који су од првог тренутка на ногама, навијају за свој тим и за мог сина. Лепо вече, одушевљен сам", рекао је Сесил Егзум након меча Партизана са Олимпијакосом у Арени.
Био је члан шампионског тима универзитета Северна Каролина са којима је 1982. године освојио НЦАА лигу када је у тиму био са Мајклом Џорданом и Џејмсом Вортијем. 
Иако су га драфтовали Денвер нагетси 1984. године, читаву играчку каријеру провео је у тимовима у Аустралији где је његов син Данте и рођен.
У НБЛ лиги је током каријере бележио 11 поена и седам скокова по мечу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.