Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 08:46

Почела НБА Летња лига - Петрушев дебитовао за Филаделфију, Јовић одличан за Мајами

Српски кошаркаши Филип Петрушев и Никола Јовић наступали су у првом дану овогодишње Летње лиге. Мајами је предвођен Јовићем био бољи од Лејкерса 107:90, док је Филаделфија поразом од Мемфиса 94:92 започела такмичење.
Летња лига је прилика да се кошаркаши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који нису добили уговор у НБА докажу за исти, али и да они који су драфтовани пред тренерима заиста покажу које су им предности и мане у наставку каријере.
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев на ког Филаделфија полаже права, и ове године отишао је да наступа у Летњој лиги и велика је могућност да ће се од јесени преселити у Америку.
Петрушев је за свој тим који је у неизвесној завршници поражен од Мемфиса на терену провео 21 минут, и уписао девет поена, шест скокова, две асистенције и блокаду уз два погођена шута из пет покушаја из игре.
Након проблема са повредом приошле сезоне, мале минутаже са првим тимом и наступима у развојној лиги Никола Јовић поново је заиграо за Мајами у летњем такмичењу.
Српски крилни кошаркаш је у победи над Лејкерсима за 27 минута на паркету постигао 21 поен уз осам скокова и три асистенције.
НБА Летња лига игра се до 6. јула у Солт Лејк Ситију и Сакраменту, док ће централни турнир у којем ће учествовати свих 30 тимова са локацијом у Лас Вегасу почети 7. и трајати до 17. јула.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.