Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 19:39

Свечани дочек рукометних јуниора; Кос: За будућност репрезентације Србије не мора да се брине

Рукометни савез Србије приредио је свечани дочек за мушку јуниорску селекцију која је на Светском првенству за играче до 21 године у Немачкој освојила четврто место.
Рукометаш јуниорске репрезентације Србије Милош Кос изјавио је после освојеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << четвртог места на Светском првенству у Дебрецину да су саиграчи и он показали да не мора да се брине за будућност српског рукомета.

"Дисали смо као једно све ове године колико смо као генерација тренирали и наступали заједно, освојили и прошлогодишњу бронзу на Европском првенству. Надам се да ће што више момака из ове селекције успети у рукомету и да ћемо заједно и у будућности представљати своју земљу, у А тиму. Ово је последње окупљање наше генерације и верујем да смо показали да за будућност репрезентације Србије не мора да се брине", навео је Кос.
Кос је проглашен је за најбољег левог бека и нашао се у идеалном тиму шампионата.
"Бити четврти у свету је велика ствар, поготово за српски рукомет. Нисмо се попели на постоље, али не смемо бити незадовољни. Цео турнир смо играли максимално посвећено и тако и дошли до полуфинала, али сплетом несрећних околности као што су повреде и изостанци, на крају нисмо стигли до медаље”, истакао је репрезентативац Србије.
На осам утакмица Кос је постигао 50 голова и заузео треће место на укупној листи стрелаца а Светска рукометна федерација уврстила га је у идеалну седморку првенства.
"Част ми је што сам изабран међу најбољих седам на турниру, али не значи ми превише та награда, радо бих је мењао за победу над Исландом и бронзану медаљу око врата свих нас. Свакако, да се нисмо међусобно бодрили и цело првенство одиграли тимски, сигурно ни ја не бих добио ово признање па га зато посвећујем својим саиграчима", констатовао је Кос.
Милена Делић: Поносни смо, наставите да градите шампионски пут Генерацији играча који су рођени 2003. године ово је било последње такмичење у млађим селекцијама, а приказаном игром показали су да су на прагу сениорске репрезентације.

"Изузетно смо поносни на све вас и на ваш труд до последњег атома снаге. То је за вас као спортисте и најбитније, да знате да сте дали све од себе и да можете уздигнуте главе да наставите вредно да радите. Повређенима желим брз опоравак и да већ на првом следећем тренингу наставите да градите свој шампионски пут на ком се налазите", изјавила је председница Рукометног савеза Србије Милена Делић.
Селектор Србије Ђорђе Теодоровић изнео је своје утиске по доласку у Београд.
"Желим да се захвалим свима на изузетној подршци и томе што сте нам омогућили најбоље услове. Ниједног тренутка се нисмо осећали ништа мање испоштованим у односу на сениорску репрезентацију, услови су били светски. На првенству се видело да изгледамо и функционишемо у складу са резултатом који смо направили. Вратили смо се на свим нивоима у врх светског рукомета и континуитет резултата ове генерације то потврђује", рекао је Теодоровић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.