Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 18:45

Ђоковић о прекиду због кише: Фрустрирајуће, обично излазим са рекетима, а не пешкиром

Српски тенисер Новак Ђоковић је после победе 3:0 у првом колу Вимблдона над Педром Качином истакао да услови за игру на Централном терену нису били задовољавајући.
Ђоковић је оправдао улогу фаворита, а меч је обележио прекид на Централном терену >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због кише, затварања крова и спорог сушења. Ђоковић и Качин су морали пешкирима да бришу траву у једном тренутку, а и сам седмоструки првак Вимблдона се нашалио на тај рачун.
"Било је фрустритајуће, да публика толико чека да изађемо оново. Услови нису били добри, са затвореним кровом је било јако клизаво, чим се отворио кров била је друга рича. Брзо смо изашли. То је био свети грал овог храма тениса. Нешто посебно се увек овде деси. Обично кад изађем овде, то је са рекетима, а не пешкиром. Добро смо се забавили. Био је чудан осећај, али се надам да вам се свидело", изјавио је Новак после меча.
Ђоковић на Централном терену "Ол Ингланд клуба" није изгубио десет година.
"Као да ми је други дом. Толико година се враћам на овај турнир, који сам увек сањао да ћу да освојим. Тај сан се остварио 2011. године. Сваке године проживавам те успомене. Повежем се са оним малим дечаком у Србији, који је сањао да освоји највећи турнир на свету. НИједан меч ен свхатам олако. Прелеп је осећај опет бити овде", истакао је Ђоковић.
За крај, похвалио је издање ривала и навео да се одлично показао.
"Педро заслужује аплауз за своју данашњу партију. Нарочито у трећем сету, кад је био одличан на сервису. Погађао је прецизно, није било лако одузети му сервис. У тај-бреју сам ја боље почео и то ми је помогло да завршим меч. Први пут се састајем са њим, он надолази, снажан је, сем шљаке је показао да игра одлично и на трави. Мени је увек незгодан први меч, тад свашта може да се деси. То је због прилагођавања трав у односу на шљаку. Идемо корак по корак и надам се да ће сваки меч бити све бољи што се тиче нивоа тениса", закључио је Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.