Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 17:32

Немања Николић се вратио у Партизан: Кад црно-бели зову, ту се одлука сама намеће

Досадашњи фудбалер Војводине Немања Николић потписао је двогодишњи уговор са Партизаном, саопштио је београдски клуб.
Николић (30) је већ био члан Партизана у сезонама 2019/2020 и 2020/2021, када је одиграо 36 утакмица, постигао је осам голова и имао је десет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << асистенција.
Он ће у клубу из Хумске носити дрес са бројем 23. Николић је поред Партизана и Војводине играо за Грбаљ, Ростов, Актобе, Спартак из Суботице, Ал Ред и Тобол. Николић је одмах по потписивању уговора отпутовао у Словенију где се "црно-бели" припремају за нову сезону.
"Како многи воле да кажу прелазни рок је жива ствар и током лета увек има позива. Понуда кипарског клуба је била најконкретнија, али су у последњем тренутку променили понуду на шта ја нисам хтео да пристанем. Истог дана сам био у контакту са људима из Партизана, а кад Партизан зове ту се одлука сама намеће - договорили смо се истог момента, било је суђено да се вратим", рекао је Николић за званични сајт Партизана.
Николић је истакао да познаје доста играча Партизана.
"Ту су Шћека (Александар Шћекић) и Дача (Данило Пантић), као и Света Марковић, Шеховић и неколико момака који су тада били део Омладинске школе. Са свима сам остао у сјајном односу. Свакако значи када у старту имаш позната лица... Од малена сам навијач Партизана, али сам често био у ситуацији да играм против вољеног клуба и јако је тешко контролисати емоције у тим случајевима. Ја сам се трудио да увек укажем поштовање и ако сам на терену био на супротној страни. Сви смо ми професионалци и живимо од клуба који нас плаћа, наша је дужност да дамо све од себе на терену и ја сам наравно увек давао свој максимум против сваког клуба, па и Партизана. Мислим да су то нормалне ствари и да се нико није љутио кад год сам постигао гол против Партизана. То је увек чудан осећај, срећан си због гола - а у исто време тужан, јер си га дао клубу који волиш", додао је нови играч Партизана.
Николић ће на позицији нападача да наследи Рикарда Гомеша, који је напустио Партизан.
"Рикардо је сезону за нама завршио као најбољи стрелац лиге што довољно говори о каквом се нападачу ради. Имамо другачији стил игре, он је права гол машина, ја можда више гледам да обезбедим што боље прилике саиграчима, а наравно увек је леп осећај постићи гол. Са друге стране, морам да истакнем да није битан лични учинак него генерални пласман Партизана, ми смо сви ту за њега и што бољи резултат. Лично никад се не оптерећујем статистиком и своју игру подређујем тиму. На мени је да вредно радим остало ће доћи", навео је Николић.
Истакао је да без навијача нема Партизана.
"Навијачи су ти који нам дају ветар у леђа. Ја и моји саиграчи резултатима и залагањем на терену ћемо настојати да их на тај начин видимо у што већем броју и надам се сто више славимо заједно са њима", закључио је Николић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.