Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 14:38

Александар Секулић објавио шири списак играча за Мундобаскет, Дончић и Чанчар предводе Словенију

Селектор кошаркашке репрезентације Словеније Александер Секулић објавио је шири списак од 20 играча за Светско првенство, које ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.
На списку нема капитена Словеније Еда >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мурића, који ће због повреде да пропусти Мундобаскет.
Словенце ће предводити кошаркаш Даласа Лука Дончић, као и Влатко Чанчар који је освојио титулу у НБА лиги са Денвером.
На списку су: Јака Блажич, Саша Циани, Влатко Чанчар, Јакоб Чебашек, Жига Димец, Лука Дончић, Зоран Драгић, Грегор Глас, Грегор Хорват, Урбан Клавжар, Аљаж Кунц, Миха Лапорник, Јуриј Мацура, Блаж Махковић, Џордан Морган, Алексеј Николић, Бине Препелич, Клемен Препелич, Жига Самар и Мајк Тоби.
"Ове године имамо више времена да се припремимо за такмичење него претходне две сезоне. Имамо довољно времена да се одморимо и напунимо батерије за нови изазов који је пред нама. Добро познајем ове играче и сигуран сам да ће да искористе паузу за репрезентативну акцију. Сигуран сам да ће сви позвани за припреме за предстојеће Светско првенство доћи изузетно мотивисани и пуни енергије. На списку нема повређеног Мурића и Горана Драгића, који се опростио од репрезентације. Због тога смо се одлучили на нешто дужи списак играча. Пре почетка првенства очекује нас седам изузетно тешких припремних утакмица", рекао је Секулић, преноси званични сајт Кошаркашког савеза Словеније (КЗС).
Словенија ће на Мундобаскету играти у групи са Грузијом, Венецуелом и Зеленортским Острвима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.