Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 19:05

Евролига и Ефес се величанствено поздравили са Мицићем по његовом одласку у НБА

Српски плејмејкер Василије Мицић оставио је дубок траг у европској кошарци и турском Анадолу Ефесу, што се видело и по објавама на друштвеним мрежама Евролиге и клуба из Истанбула.
Репрезентативац Србије одлучио је да се коначно отисне у НБА >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лигу и да од наредне сезоне брани боје Оклахома сити тандера.
Мицић је претходних година био најбољи племејкер у Евролиги о чему говоре две узастопне титуле првака европског елитног клупског такмичења, два пута звање МВП-а фајнал-фора, једном регуларног дела сезоне и признање "Алфонсо форд" за најбољег стрелца.
Анадолу Ефес је на свом профилу објавио компилацију најбољих Мицићевих потеза у њиховом дресу уз емотивну поруку.
"Ово није збогом, то је хвала. Ти си једна од најважнијих личности у стварању овог великог наслеђа. Својим ликом си био узор многим младим кошаркашима. Хвала ти за оно што си урадио и што си постигао. Бићеш посебна прича испричана где год се наше име спомене!", пише у објави Ефеса.
У дресу клуба из Истанбула је од домаћих такмичења освојио три титуле (2019, 2021, 2023), три Суперкупа Турске (2018, 2019,2022) и један национални куп (2022).
Евролига је такође показала да цени све што је српски кошаркаш учинио претходних година. Подсетили су на његову тројку уз звук сирене у полуфиналу 2022. године, на фајнал-фору у Београду, којом је елиминисан Олимпијакос, а Ефес дошао до финала и потом до друге узастопне титуле. Поруку су написали на турском.
"Само један од незаборавних тренутака… Василије Мицић", пише у опису објаве.
Наравно, споменули су и сва његова достигнућа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.